Valencia CF16 diciembre 2022

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el Nottingham Forest (1-2)

Derrota del Valencia CF davant el Nottingham Forest (1-2) en una trobada amistosa per a homenatjar la història, en el qual el resultat és el secundari, i en el qual els nostres continuen adquirint sensacions i consolidant el to competitiu en aquest tram de preparació de cara a una exigent segona part de la temporada que estarà plena d'al·licients per als homes de Gattuso.

Després d'una prèvia plena d'actes emotius per a commemorar la històrica relació entre el Valencia CF i el Nottingham Forest, arrancava un partit que va tindre acció de principi a fi. Ho va fer amb una primera ocasió de Marcos André, un tret a la mitjana tornada en el minut 9 de partit que va precedir a un parell de centres perillosos dels nostres, bolcant els seus primers atacs des de la banda esquerra.

Passada la mitja hora, Mamardashvili va delectar als valencianistes presents amb una gran parada en un dels pocs atacs del Nottingham Forest fins al moment, un tret de Iots després d'un contraatac buscant generar perill.

L'equip de la Premier League tornaria a insistir poc després i aprofitaria un xicotet desajustament en defensa per a avançar-se en el marcador just abans del descans en una jugada en la qual Awoniyi va finalitzar a porta buida després de superar l'eixida de Mamardashvili.

Amb el 0-1 en el marcador, el Valencia CF va tractar de reaccionar per la via ràpida amb un últim intent abans del descans per part de Samu Castillejo, però el marcador no variaria en els minuts previs a l'interval.

Després del pas per vestuaris, Gattuso va posar sobre la gespa un onze completament nou perquè l'equip sencer vaja rodant-se i sumant sensacions. Yunus Musah va protagonitzar un derechazo que va eixir llepant el travesser i poc després el nord-americà el tornaria a intentar en un centre que no va arribar a rematar. Després d'ell, primer Lat i després Lli van poder concretar una bona jugada de tiralínies que va tindre la participació clau d'Hugo Duro.

Eixia el Valencia CF per l'empat, que arribaria finalment en el 57’ per mediació d'Hugo Duro, que espentava a la xarxa una gran assistència de Fran Pérez. No tardaria a tornar a posar-se per davant el Nottingham Forest i és que Dennis, en una de les seues primeres accions sobre la gespa, va manar la pilota a la xarxa.

El Valencia CF ho va intentar fins al final i va estar a punt d'empatar en el 83’ amb un tret que pararia Henderson amb una gran estirada i una altra bona intervenció posterior amb els peus.

El Valencia CF tancarà la seua ronda de partits de preparació enfront del AZ Alkmaar.

Fitxa tècnica

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Gabriel Paulista, Cenk, Gayà, Nico, Ilaix Moriba, André Almeida, Samu Castillejo, Justin Kluivert i Marcos André. També van jugar: Iago Herrerín, Thierry R., Diakhaby, Cömert, Lato, Yunus Musah, Hugo Guillamón, Fran Pérez, Samuel Lino, Hugo Duro, Cavani.

2. NOTTINGHAM FOREST: Henderson, Cook, Worrall, Mangala, Awoniyi, Gibbs-White, Lingard, O’Brien, Toffolo, Yates y Lodi. También jugaron: McKenna, Boly, Dennis, Scarpa, Mbe Soh.

GOLS: 0-1 Awoniyi, 39’; 1-1 Hugo Duro, 57’; 1-2 Dennis, 68’.